Image
Image
Image

Kjørekløv Cordura Kevlar – Kennel Equip

1999 kr
999 kr

På lager

Kennel Equip Kløv Cordura Kevlar er en romslig kløv i slitesterk Cordura for utflukter og vandring. To store glidelåslommer med bredt og beskyttende lokk samt en lomme på ryggen. Kløv i høy kvalitet med bekvem mageplate og 3M reflex. Stillbare remmer rundt hals og mage. Perfekt kløv til mosjon og trening for din hund. Behagelig vattering rundt halsen. Forsterket ved de stedene som utsettes for slitasje.

Viktig om bruk av hundekløv:
Hunder under 1 år skal ikke trenes med kløv, men kan forsiktig tilvennes selve kløven uten vekt fra om lag 9 måneders alder. Ved 2 års alder er de fleste hunder ferdig utviklet og har bygget opp muskulatur som tåler belastningen fra kløv.

Start forsiktig med å venne hunden til kløv. I starten er det å nok å bli vant med å bære selve kløven helt uten oppakning. Deretter kan du fylle kløven med krøllet avispapir for å øke selve volumet i kløven. Etter tilvenningsperioden må belastning økes gradvis. Muskulatur og ledd må trenes opp over tid, før hunden tåler tyngre vekt. Å starte for brått kan skade ledd, rygg og poter.

For friske og trente hunder kan kløven med oppakning veie 25 % av hundens egenvekt. Hunder med rett og sterk rygg og konsekvent trening kan over tid bære 30-35 % av egenvekt.

Mindre hunderaser kan også bruke kløv, men med korte bein og ulent terreng kan turen ofte bli nok utfordring i seg selv. Her må du som hundeeier kjenne din hund.

Hunder med skader, rygg, ledd eller hofteproblemer skal ikke bruke kløv. Husk at eldre hunder tåler mindre belastning enn sterke hunder i sin beste alder.

Vær spesielt forsiktig med kløvbelastning for hunder med lang og ettergivende rygg. Kraftige hunder med kvadratisk kroppsform, og sterke poter tåler vekten av en kløv på en helt annen måte.